kabels

kabels

Nieuw berichtdoor Fluppe » 18 jun 2017, 17:25

Hallo,

Volgende vraag.
Gezien er nagenoeg geen enkele kabel meer vasthangt of ze zijn doorgeknipt ben ik wat aan het zoeken..
Het is dan ook mijn eerste restauratie en ik heb geen enkel voorbeeld.
Ook de documentatie brengt me niet veel verder.

Waar moeten deze kabels heen?
2017-06-18-17.09.jpg


en hier zie ik nog een aansluitpunt?
2017-06-18-17.09.39.jpg
Je hebt de vereiste permissies niet om de toegevoegde bestanden aan dit bericht te zien.
Fluppe
 
Berichten: 40
Geregistreerd: 16 mei 2017, 17:55
Woonplaats: Bissegem - Kortrijk -België
Woonplaats: Bissegem- B

Re: kabels

Nieuw berichtdoor Fluppe » 18 jun 2017, 17:29

...of heeft er iemand wat foto's?
Ik hou mijn hart al vast voor de gas-remkabels enz... :roll:
Fluppe
 
Berichten: 40
Geregistreerd: 16 mei 2017, 17:55
Woonplaats: Bissegem - Kortrijk -België
Woonplaats: Bissegem- B

Re: kabels

Nieuw berichtdoor Franky » 18 jun 2017, 17:41

Even erg schematisch.
Afbeelding

Begrijp je dit of moet ik meer toelichting geven. Dat ene draadje dat aan je bobine geschroefd is, is een aarde draad die van je bobine naar je motorblok dient te lopen. Je kan hem bijvoorbeeld bevestigen op de bout door de cilinderkop heen. Ik monteer hem tegenwoordig vaker op de bout waarmee je spruitstuk vast zit.
Avatar gebruiker
Franky
 
Berichten: 3849
Geregistreerd: 02 jan 2011, 14:24
Woonplaats: Wageningen, Gelderland, Nederland

Re: kabels

Nieuw berichtdoor loe » 18 jun 2017, 18:18

Die losse draad moet in de bobine.bobijn voor vlaamse.trek die afgeknipte er uit.en steek de gryze draad met stekker erin.
loe
 
Berichten: 753
Geregistreerd: 28 jun 2015, 19:52
Woonplaats: oude pekela

Re: kabels

Nieuw berichtdoor Fluppe » 18 jun 2017, 19:03

Ok. Vandaar dat ik het niet snapte. En dat andere rondelletje op de bobijn zal wel een aarding zijn van het eene of het andere?
Fluppe
 
Berichten: 40
Geregistreerd: 16 mei 2017, 17:55
Woonplaats: Bissegem - Kortrijk -België
Woonplaats: Bissegem- B

Re: kabels

Nieuw berichtdoor loe » 18 jun 2017, 19:15

Jazeker.zoals frank zei.die moet op t motorblok worden aangesloten.dit is een aarde/massa draad.de motor blokjes zyn gescheiden door de antivibratierubbers waar hy in hangt.en dan moet je er draad ergens op het blok vastzetten.bv.op de moer van t inlaatspruitstuk.
loe
 
Berichten: 753
Geregistreerd: 28 jun 2015, 19:52
Woonplaats: oude pekela

Re: kabels

Nieuw berichtdoor MobyJoost » 18 jun 2017, 19:48

En het andere aansluitpunt op de motor is voor de lichtvoorziening.
MobyJoost
 
Berichten: 3359
Geregistreerd: 09 feb 2010, 14:02
Woonplaats: Rotterdam

Re: kabels

Nieuw berichtdoor loe » 18 jun 2017, 20:32

Juist.die gaat naar de koplamp
loe
 
Berichten: 753
Geregistreerd: 28 jun 2015, 19:52
Woonplaats: oude pekela

Re: kabels

Nieuw berichtdoor GROENEKAN » 18 jun 2017, 22:01

loe schreef:Juist.die gaat naar de koplamp


en het mannetje en vrouwtje passen ook precies.
GROENEKAN
 
Berichten: 2332
Geregistreerd: 05 jan 2011, 12:32
Woonplaats: GROENEKAN

Re: kabels

Nieuw berichtdoor Fluppe » 19 jun 2017, 07:29

Dat is dan weer opgelost.
Bedankt allemaal.

Filip
Fluppe
 
Berichten: 40
Geregistreerd: 16 mei 2017, 17:55
Woonplaats: Bissegem - Kortrijk -België
Woonplaats: Bissegem- B

Re: kabels

Nieuw berichtdoor Fluppe » 19 jun 2017, 15:57

Deze kon ik nog vinden....

Ik veronderstel dat voor de aarding 1,5mm² voldoende is? Of moet ik naar 2,5mm²?


schema.JPG
Je hebt de vereiste permissies niet om de toegevoegde bestanden aan dit bericht te zien.
Fluppe
 
Berichten: 40
Geregistreerd: 16 mei 2017, 17:55
Woonplaats: Bissegem - Kortrijk -België
Woonplaats: Bissegem- B

Re: kabels

Nieuw berichtdoor wbtuning » 19 jun 2017, 16:59

Beste,

De massa die met de motorophanging wordt verbonden is een speciaal niet geïsoleerd stuk draad met aan beide zijden een oog.
wbtuning
 
Berichten: 57
Geregistreerd: 02 apr 2017, 19:39
Woonplaats: Beveren leie
Woonplaats: Beveren leie Belgie

Re: kabels

Nieuw berichtdoor Franky » 19 jun 2017, 18:06

Maar gewoon een stuk geïsoleerde draad werkt ook :)
Avatar gebruiker
Franky
 
Berichten: 3849
Geregistreerd: 02 jan 2011, 14:24
Woonplaats: Wageningen, Gelderland, Nederland

Re: kabels

Nieuw berichtdoor wbtuning » 19 jun 2017, 18:38

Tuurlijk ;-)
wbtuning
 
Berichten: 57
Geregistreerd: 02 apr 2017, 19:39
Woonplaats: Beveren leie
Woonplaats: Beveren leie Belgie

Re: kabels

Nieuw berichtdoor Franky » 19 jun 2017, 21:46

;)
Ik vind dat persoonlijk netter staan. :)
Avatar gebruiker
Franky
 
Berichten: 3849
Geregistreerd: 02 jan 2011, 14:24
Woonplaats: Wageningen, Gelderland, Nederland

Re: kabels

Nieuw berichtdoor GROENEKAN » 19 jun 2017, 22:45

Franky schreef:;)
Ik vind dat persoonlijk netter staan. :)

Ik ook en neem de aarde-draad van driepoligsnoer. Gr. Joop
GROENEKAN
 
Berichten: 2332
Geregistreerd: 05 jan 2011, 12:32
Woonplaats: GROENEKAN

Re: kabels

Nieuw berichtdoor Franky » 20 jun 2017, 19:22

Of nog mooier. 8-)
Afbeelding
De aarde kabel is die kabel die over de carb loopt en naar een stekker op mijn spruitstuk gaat.
Ik weet het, het is zwaar overdreven, maar o zo netjes 8-)
Avatar gebruiker
Franky
 
Berichten: 3849
Geregistreerd: 02 jan 2011, 14:24
Woonplaats: Wageningen, Gelderland, Nederland

Re: kabels

Nieuw berichtdoor Fluppe » 20 jun 2017, 21:36

wow... :o
Fluppe
 
Berichten: 40
Geregistreerd: 16 mei 2017, 17:55
Woonplaats: Bissegem - Kortrijk -België
Woonplaats: Bissegem- B

Re: kabels

Nieuw berichtdoor Fluppe » 20 jun 2017, 21:49

Klaar.
aarding3.jpg


hij komt
hier
aarding2.jpg
Je hebt de vereiste permissies niet om de toegevoegde bestanden aan dit bericht te zien.
Fluppe
 
Berichten: 40
Geregistreerd: 16 mei 2017, 17:55
Woonplaats: Bissegem - Kortrijk -België
Woonplaats: Bissegem- B

Re: kabels

Nieuw berichtdoor GROENEKAN » 20 jun 2017, 21:49

Ziet er strak uit , Frank !
GROENEKAN
 
Berichten: 2332
Geregistreerd: 05 jan 2011, 12:32
Woonplaats: GROENEKAN

Re: kabels

Nieuw berichtdoor Franky » 20 jun 2017, 22:12

Netjes Fluppe ;)
Even iets anders wat mijn opvalt op jou foto's. Zit er geen ringetje onder de bout waarmee je spruitstuk vast zit? Dat mag niet :P Er hoort eigenlijk sowieso geen bout in. Er dient een draadeind in je cilinder geschroefd te zitten waar je met een moertje je spruitstuk op zet. Niet dat dit niet werkt ofzo ;)
Avatar gebruiker
Franky
 
Berichten: 3849
Geregistreerd: 02 jan 2011, 14:24
Woonplaats: Wageningen, Gelderland, Nederland

Re: kabels

Nieuw berichtdoor MobyJoost » 20 jun 2017, 22:27

Maar je hebt gelijk, Franky, een ringetje is geen overbodige luxe.
MobyJoost
 
Berichten: 3359
Geregistreerd: 09 feb 2010, 14:02
Woonplaats: Rotterdam

Re: kabels

Nieuw berichtdoor Fluppe » 21 jun 2017, 08:02

Beste Franky,
Bedankt voor je opmerking.
Bedoel je deze? Dat zet ik alleszins op de checklist.

spruitstuk.jpg


Momenteel haal ik alle stukken van de moby eraf en worden ze grondig gereinigd.
Het motorgedeelte hou ik voor het laatst; ondertussen ben ik aan het lezen en documenteren.
Het moet misschien wel omgekeerd maar ik dacht : Poetsen kan iedereen - dus starten met de makkelijke dingen :-)

Gr
Filip
Je hebt de vereiste permissies niet om de toegevoegde bestanden aan dit bericht te zien.
Fluppe
 
Berichten: 40
Geregistreerd: 16 mei 2017, 17:55
Woonplaats: Bissegem - Kortrijk -België
Woonplaats: Bissegem- B

Re: kabels

Nieuw berichtdoor Franky » 21 jun 2017, 08:32

Klopt, die bedoel ik ;)
Ach, uiteindelijk moet je toch alles doen. In welke volgorde doet er niet zo toe.
Avatar gebruiker
Franky
 
Berichten: 3849
Geregistreerd: 02 jan 2011, 14:24
Woonplaats: Wageningen, Gelderland, Nederland

Re: kabels

Nieuw berichtdoor MobyJoost » 21 jun 2017, 09:20

oi Filip, kijk eerst even, wat voor maat die boutjes, voor het spruitstuk hebben. Misschien was de draad in de cylinder kapot, en is er bv M7 of M8 in getapt. Dan passen de originele tapeinden niet meer.
MobyJoost
 
Berichten: 3359
Geregistreerd: 09 feb 2010, 14:02
Woonplaats: Rotterdam

Volgende

Keer terug naar Ontsteking / Afstelling / Carburateur / Elektrisch gedeelte

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten