vermogen loopt terug

mobyrene
Berichten: 4
Lid geworden op: 24 okt 2011, 12:16

vermogen loopt terug

Ongelezen bericht door mobyrene » 24 okt 2011, 18:52

Hallo,

Misschien is het een heel simpel probleem, maar ik zit met het volgende.
Ik heb een kaptein Mobylette uit 1971, op het metalen zijpaneel staat AV50.
Als ik met mijn brommer ga rijden dan doet hij het gewoon maar naar verloop van tijd moet ik de choke erbij gebruiken.
Omdat het vermogen terug loopt.
De carburateur en sproeier en zovoorts zijn schoon van binnen. Dus wie weet wat dit wezen kan die mag het zeggen.

Groeten René vd Ploeg

Gebruikersavatar
MobyJet
Beheerder
Berichten: 4737
Lid geworden op: 04 feb 2010, 19:22
Woonplaats: Edam
Locatie: Edam, Noord-Holland, Nederland
Contacteer:

Re: vermogen loopt terug

Ongelezen bericht door MobyJet » 24 okt 2011, 18:59

Mod: verplaatst naar juiste topic

Gebruikersavatar
Franky
Berichten: 4336
Lid geworden op: 02 jan 2011, 14:24
Locatie: Wageningen, Gelderland, Nederland

Re: vermogen loopt terug

Ongelezen bericht door Franky » 24 okt 2011, 19:36

Wat noem je verloop van tijd?
een paar honderd meter?
Half uur?

Op het moment denk ik aan problemen met de toevoer van de benzine. Je motor zuigt dan op volgas meer benzine uit de carb dan er in komt. Als dat probleem ontstaat kan je nog even doorrijden door middel van de choke. Maar ook dat gaat niet erg lang meer goed. Uiteindelijk zal je minder gas moeten geven zodat er weer genoeg benzine in je carb is gestroomd.

mobyrene
Berichten: 4
Lid geworden op: 24 okt 2011, 12:16

Re: vermogen loopt terug

Ongelezen bericht door mobyrene » 24 okt 2011, 20:16

Na verloop van tijd bedoel ik een half uur of net wat langer, heb de benzineleiding schoon gemaakt, hele carburateur schoongemaakt. alleen je zou zeggen als ik de choke steeds moet gebruiken, dat hij behoefte heeft aan meer brandstof. maar waarom hij die behoefte heeft.... brandstoffilter was ook schoon. zou het ook aan de luchtfilter kunnen liggen?

Gebruikersavatar
Franky
Berichten: 4336
Lid geworden op: 02 jan 2011, 14:24
Locatie: Wageningen, Gelderland, Nederland

Re: vermogen loopt terug

Ongelezen bericht door Franky » 24 okt 2011, 20:39

Een half uur?
Nee, dan is het zeker geen brandstof te kort in de carb.
Ik snap hem niet meer. Een warme motor heeft juist minder brandstof nodig dan een koude. Na een half uur de choke moeten gebruiken. Raar..... Misschien weet iemand anders het :)

mobyrene
Berichten: 4
Lid geworden op: 24 okt 2011, 12:16

Re: vermogen loopt terug

Ongelezen bericht door mobyrene » 24 okt 2011, 22:35

Precies, daarom snap ik het ook niet meer...

In ieder geval bedankt voor uw reactie

Gebruikersavatar
Harrie
Berichten: 5172
Lid geworden op: 05 apr 2010, 20:40
Woonplaats: Helmond

Re: vermogen loopt terug

Ongelezen bericht door Harrie » 24 okt 2011, 23:28

Beste Mobyrene,

Is jouw brandstoftank of kraan niet vervuild?
Het lijkt erop of er iets gaat verstoppen. Als je dan zou wachten en de benzine de kans geeft om door te druppelen zou het probleem opgelost moeten zijn.
Bij een zwak ontstekingssysteem kan in bepaalde gevallen een iets rijker mengsel de boel beter laten verbranden. Als het blok warm wordt ontsteekt hij niet meer bij elke verbrandingsslag.
Andere condensator en/of bobine? Er zijn overigens nog meer mogelijke oorzaken, maar bovengenoemde lijken mij het meest logisch.

Groet,
Harrie

Gebruikersavatar
Franky
Berichten: 4336
Lid geworden op: 02 jan 2011, 14:24
Locatie: Wageningen, Gelderland, Nederland

Re: vermogen loopt terug

Ongelezen bericht door Franky » 25 okt 2011, 16:14

Ik heb er ook nog een bedacht!
Geen idee of het een half uur duurt voordat dit problemen geeft.
Er zit een ontluchtingsgaatje in je tankdop. Zo kan er benzine uit je tank, en lucht in de tank. Is dit gaatje verstopt, dan loopt er op een moment geen brandstof meer uit je tank. Super simpel om uit te testen. Gewoon de tankdop niet vast draaien en lekker gaan rijden en kijken of het probleem zich weer voordoet :)

BeeAeRTee
Berichten: 253
Lid geworden op: 28 okt 2010, 20:26
Locatie: Arnhem

Re: vermogen loopt terug

Ongelezen bericht door BeeAeRTee » 25 okt 2011, 21:18

Het proberen waard, zou ik zo zeggen... :D
Het zou maar zo zijn, dat het gaatje verstopt zit!

mobyrene
Berichten: 4
Lid geworden op: 24 okt 2011, 12:16

Re: vermogen loopt terug

Ongelezen bericht door mobyrene » 26 okt 2011, 09:08

Vanmiddag heb ik vrij van school, kan ik jullie tips dan gelijk even in het echt bekijken. zou mooi zijn als hij het deed.
Bedankt in ieder geval voor jullie hulp, super!!

Mvg René vd Ploeg

Plaats reactie